Share
Voorvertoning
Als Werkplein Twente brengen wij werkzoekenden en werkgevers bij elkaar. Deze nieuwsbrief van Werkplein Twente en gemeente Enschede krijgt u ongeveer elke zes weken. Hierin leest u alles over de bijstand en over stap voor stap (weer) aan het werk gaan. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw begeleider.
 
Taxichauffeur Erna: ‘Blijf niet thuis zitten, maar ga op pad!’ 

Enige tijd geleden sloot de afdeling van het bedrijf waar Erna Moes werkte. Iedereen werd boventallig en dus werkloos. Inmiddels is de 58-jarige Erna uit de bijstand en met veel plezier taxichauffeur. Over hoe ze dat aanpakte vertelt in de Mattie. Een magazine geschreven door en voor vrouwen in Twente.

VRAAG & ANTWOORD
  

Moet ik het melden als ik op reis/vakantie ga?
Ja, meld het altijd als u langer dan een weekend van huis gaat. Het maakt niet uit waar u naartoe gaat. U kunt het heel gemakkelijk doorgeven: telefonisch, schriftelijk of via internet. Zo voorkomt u een boete, minder uitkering of het stopzetten van uw uitkering.
Ik kan mijn rekeningen niet betalen. En nu?
Het is niet makkelijk om rond te komen van de bijstand. Zijn er rekeningen die u niet kunt betalen? Laat ze dan niet liggen. In dit verhaal leest u hoe u problemen voorkomt, en wat er gebeurt als de deurwaarder langskomt.

 
Ondernemen vanuit de bijstand kan ook parttime

Aan de slag als eigen baas vanuit de bijstand. Daar helpen we u graag bij. U kunt ondernemen vanaf een paar uur per week, tot ongeveer 25 uur per week. Zo werd Petra Pelties schrijver en rapper, en (her)opende Joginder Singh zijn restaurant.

Kom Burgerwacht Glanerbrug versterken

Glanerbrug lijkt de strijd tegen drugsoverlast te winnen. Mede dankzij dorpsbewoner Jeroen Sluik, die de Burgerwacht Glanerbrug opzette. Hij opende een Facebook-pagina en de reacties stroomden binnen. Inmiddels is Burgerwacht Glanerbrug dagelijks op straat. Ze zoeken nog vrijwilligers; is dat iets voor u?

Agenda

Regelmatig organiseren Werkplein Twente en gemeente Enschede evenementen speciaal voor u. Zodat u kennis kunt maken met vrijwilligers-organisaties of Twentse bedrijven. Of bijvoorbeeld om uw talenten te laten groeien door een workshop. Kijk of er wat voor u bij zit en meld u snel aan.

Dit is een nieuwsbrief van Werkplein Twente en gemeente Enschede. Hier leest u alles over de bijstand en over stap voor stap (weer) aan het werk gaan. Meer weten? Kijk op www.werkpleintwente.nl of www.enschede.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw begeleider. Heeft u geen contactpersoon? Stuur ons dan een mail of bel met 053 - 481 78 00.


Email Marketing door ActiveCampaign