Share
Voorvertoning
Als Werkplein Twente brengen wij werkzoekenden en werkgevers bij elkaar. Deze nieuwsbrief van Werkplein Twente en gemeente Enschede krijgt u ongeveer elke zes weken. Hierin leest u alles over de bijstand en over stap voor stap (weer) aan het werk gaan. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw begeleider. Werkplein Twente bestaat uit de 14 Twentse gemeenten en het UWV.
 
NIEUWE MOGELIJKHEDEN IN 2017

Het gaat beter met de economie in Nederland. Ook in Enschede komen er vacatures bij en vinden steeds meer mensen een baan. Dat betekent niet dat wij stil gaan zitten. We proberen u juist met nieuwe mogelijkheden verder te helpen.

HET VERHAAL VAN
MARTHE EVERINK
Marthe Everink is een jonge moeder met een bijstandsuitkering. Zoals zoveel mensen kon zij door een gebeurtenis in haar leven tijdelijk niet werken. Nu is ze weer voor een paar uur in dienst en ze vindt het heerlijk!
VRAAG & ANTWOORD
Ik ga werken naast mijn uitkering. Mag ik een deel van mijn loon houden?
In de gemeente Enschede krijgt u een ‘vrijlating’. Dat betekent: zes maanden lang mag u 25% van uw inkomsten uit werk houden, bovenop uw uitkering. Voor deze vrijlating moet u 27 jaar of ouder zijn, en voor het eerst (weer) geld verdienen sinds u in de bijstand zit.

Iedereen is welkom bij de ‘DOEN! Beurs’
Jannemarij Stam is een alleenstaande moeder met een bijstands-uitkering. Ze hielp bij de organisatie van een DOEN! Beurs. Jannemarij: ‘Mensen krijgen een brief thuis als uitnodiging voor de beurs, maar die brief is nogal dwingend. Terwijl de sfeer op de beurs zelf heel goed en ontspannen is!’
Agenda

Regelmatig organiseren Werkplein Twente en gemeente Enschede evenementen speciaal voor u. Zodat u kennis kunt maken met vrijwilligers-organisaties of Twentse bedrijven. Of bijvoorbeeld om uw talenten te laten groeien door een workshop. Kijk of er wat voor u bij zit en meld u snel aan.
Dit is een nieuwsbrief van Werkplein Twente en gemeente Enschede. Hier leest u alles over de bijstand en over stap voor stap (weer) aan het werk gaan. Meer weten? Kijk op www.werkpleintwente.nl of www.enschede.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw begeleider. Heeft u geen contactpersoon? Stuur ons dan een mail of bel met 053 - 481 78 00.


Email Marketing door ActiveCampaign