Share
Voorvertoning
Als Werkplein Twente brengen wij werkzoekenden en werkgevers bij elkaar. Deze nieuwsbrief van Werkplein Twente en gemeente Enschede krijgt u ongeveer elke zes weken. Hierin leest u alles over de bijstand en over stap voor stap (weer) aan het werk gaan. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw begeleider.
 
Alles over vrijwilligerswerk

Iedereen met een bijstandsuitkering mag vrijwilligerswerk doen. Dat heeft allerlei voordelen. De mensen die u helpt, zijn er erg blij mee. Soms kunt u van de organisatie waar u het vrijwilligerswerk doet een vergoeding krijgen. En misschien kan het uitgroeien tot een betaalde baan. Laat het ons wel altijd weten als u vrijwilligerswerk gaat doen.

VRAAG & ANTWOORD

Wat moet ik doorgeven zodat ik niet te veel of te weinig uitkering krijg?
Uw situatie kan elke dag veranderen. Bijvoorbeeld als u een relatie krijgt. Als uw kind naar de middelbare school gaat. Of als u wat extra’s kunt bijverdienen. In deze Vraag & Antwoord: wat moet u melden zodat u niet te veel of te weinig uitkering krijgt?
Wat doet Werkplein Twente voor u?

Als u een bijstandsuitkering heeft, staat u ingeschreven bij Werkplein Twente. We helpen u graag om weer aan het werk te komen. Vanuit Werkplein Twente hebben we contacten met werkgevers. Zo weten we welke vacatures, stageplekken en werkervaringsplekken er zijn. Een adviseur Werk bekijkt wie het beste past bij welke vacature. Hoe dat in de praktijk gaat, leest u hier.

Kort nieuws: Koopt of verkoopt u een auto? Geef dit door

Koopt u een auto en staat deze op uw naam? Of verkoopt u uw auto? Geef dit dan door aan de gemeente. Dit is belangrijk omdat de waarde van uw auto of het geld dat u door de verkoop krijgt meetelt bij uw eigen vermogen. En de hoogte van het eigen vermogen telt mee voor het bepalen van het recht op uitkering.

 
Kindpakket: regelingen voor kinderen en jongeren

Wilt u graag dat uw kind mee kan doen? Bijvoorbeeld met sport, muziekles of een schoolreisje? Maar lukt het (eigenlijk) niet om de kosten hiervoor te betalen? Kijkt u dan eens of uw kind in aanmerking komt voor een regeling uit het Kindpakket.

Antwoord op de 5 meest-gestelde vragen

Welke vragen krijgen we nou het vaakst binnen? Het Gemeentelijk Contact Centrum zette de 5 meest gestelde vragen op een rij. Met tips waar u zelf nog meer handige informatie kunt vinden. Over geld besparen bijvoorbeeld of hulp bij klusjes in en om het huis.

Agenda

Regelmatig organiseren Werkplein Twente en gemeente Enschede evenementen speciaal voor u. Zodat u kennis kunt maken met vrijwilligersorganisaties of Twentse bedrijven. Of bijvoorbeeld om uw talenten te laten groeien door een workshop. Kijk of er wat voor u bij zit en meld u snel aan.

Dit is een nieuwsbrief van Werkplein Twente en gemeente Enschede. Hier leest u alles over de bijstand en over stap voor stap (weer) aan het werk gaan. Meer weten? Kijk op www.werkpleintwente.nl of www.enschede.nl. Heeft u vragen? Neem dan contact op met uw begeleider. Heeft u geen contactpersoon? Stuur ons dan een mail of bel met 053 - 481 78 00.


Email Marketing door ActiveCampaign